Tα κρασιά της Aλσατίας

18.02.2010
Aρωματικά και φρουτώδη, από μια παραδοσιακή οινοποιητική περιοχή που έχει το δικό της κοινό.

Leon Beyer Riesling
Eνας από τους παλαιότερους και πλουσιότερους οίκους της Aλσατίας, με πολλούς ιδιόκτητους αμπελώνες στην κατοχή του. Tο βασικό κρασί του οίκου, το Riesling Leon Beyer, έχει υψηλό επίπεδο ποιότητας και κομψή μύτη που χαρακτηρίζεται από αρώματα λεμονιού, μήλου, εσπεριδοειδών και κιμωλίας. Στο στόμα, είναι πληθωρικό, με αισθητή οξύτητα και μακρά επίγευση.

Domaine Weinbach Riesling Schlossberg Grand Cru
Tο Schlossberg είναι ένα αμπελοτόπι που ανήκει στο Domaine Weinbach. Tο εκλεκτό Riesling που παράγει χαρακτηρίζεται από αρώματα λεμο-νιού, ασβέστη και τσακμακόπετρας. Στο στόμα, υπερισχύουν τα ώριμα τροπικά φρούτα, που σε συνδυασμό με την υψηλή οξύτητα προσφέρουν μια αίσθηση φρεσκάδας.

Domaine Weinbach Gewurztraminer Cuvee Theo
Tο Domaine Weinbach ήταν ένα μοναστήρι καπουτσίνων καλόγερων που μετά τη Γαλλική Επανάσταση κατασχέθηκε και πουλήθηκε. Το Gewurztraminer Cuvee Theo έχει ντελικάτα αρώματα lychee, βερίκοκου, γκρέιπφρουτ και μπαχαρικών. Στο στόμα, έχει αρκετές γλυκές και πικάντικες νότες που ισορροπούν με την ικανοποιητική του οξύτητα.

Josmeyer Gewurztraminer Les Folastries 2007
Ανάμεσα στα αμπελοτεμάχια που ανήκουν στο κτήμα Josmeyer βρίσκεται και το Les Folastries. Tο Gewurztraminer που παράγει είναι ένα πλούσιο, πολύ αρωματικό κρασί στο οποίο διακρίνονται αρώματα από lychees, ροδοπέταλα και κομπόστα ροδάκινο. Στο στόμα, έχει ικανοποιητική οξύτητα και έναν ελαφρύ, πικάντικο χαρακτήρα.

Hugel Gewurztraminer Jubilee
Tα κρασιά του οίκου Hugel με την ένδειξη «Jubilee» παράγονται από αυστηρά επιλεγμένους αμπελώνες και μόνο σε καλές χρονιές. Tο Gewurztraminer Jubilee έχει ένα εξαιρετικό μπουκέτο από αρώματα lychee, πορτοκαλιού, εξωτικών φρούτων και μπαχαρικών. Στο στόμα, έχει πλούσιο σώμα με καλή οξύτητα και επίγευση με διάρκεια.

Trimbach Pinot Gris Reserve
O οίκος Tribach παράγει εδώ και 400 χρόνια ντελικάτα κρασιά από τις τοπικές ποικιλίες. Tο Pinot Gris δεν είναι τόσο διαδεδομένη ποικιλία, αλλά παράγει εξίσου καλά κρασιά. Στη μύτη, διακρίνονται αρώματα μελιού, μήλου, λεμονιού και τροπικών φρούτων -ιδίως ανανά. Στο στόμα, έχει μέτριο σώμα, πολύ καλή οξύτητα και επίγευση που αφήνει μια μεταλλικότητα.

ΜΑΡΙΑ ΠΕΤΡΑΚΗ