Το Ούζο Πλωμαρίου «αλλιώς»

09.02.2016
Μία εκδήλωση με στόχο την ανάδειξη την ποικιλομορφίας των ελληνικών αποσταγμάτων, διοργάνωσε το Ούζο Πλωμαρίου σε συνεργασία με την RM International και το «Πίνουμε Ελλάδα», στο πλαίσιο της 3ης έκθεσης τροφίμων και ποτών «ΕΞΠΟΤΡΟΦ».

«Πίνουμε Ελλάδα – DRINK MEZZE CULTURE» με Ούζο Πλωμαρίου Ισιδώρου Αρβανίτου

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης «Πίνουμε Ελλάδα – DRINK MEZZE CULTURE», μια ομάδα από καταξιωμένους Mixologists με επικεφαλής τον Κώστα Μπάση, δημιούργησαν απολαυστικά κοκτέιλ με Ούζο Πλωμαρίου Ισιδώρου Αρβανίτου γεμάτα αρώματα και γεύσεις Ελλάδας. Ιδιαίτερα υλικά, όπως το καρότο, το φραγκόσυκο, το δαμάσκηνο και η λεβάντα, και χρησιμοποιήθηκαν μαζί με το παραδοσιακό Ούζο Πλωμαρίου δημιουργώντας πρωτότυπους γευστικούς συνδυασμούς και αποδεικνύοντας ότι το ούζο πίνεται κι αλλιώς.

Παράλληλα, η Master Distiller του προϊόντος, κα. Μαρούσα Τσαχάκη, μίλησε για τα μυστικά της απόσταξης και της υψηλής ποιότητάς του, τονίζοντας ότι «πρόκειται για ένα προϊόν διπλής απόσταξης που παράγεται και εμφιαλώνεται εξ’ ολοκλήρου στο Πλωμάρι της Λέσβου, ενώ τόσο η μυστική συνταγή του Ισίδωρου Αρβανίτη όσο και η παραδοσιακή παραγωγική διαδικασία διατηρείται αναλλοίωτη εδώ και 120 χρόνια». Στην εκδήλωση, είχαμε την ευκαιρία να το δοκιμάσουμε ως συστατικό εξαιρετικών cocktail, που απέδειξαν σε όσους τα γεύτηκαν, ότι το Ούζο Πλωμαρίου, εκτός από παραδοσιακό, έχει συνάμα και σύγχρονο χαρακτήρα και μπορεί να απευθύνεται και σε ένα πιο νεανικό κοινό που αναζητά το γνήσιο, το πρωτότυπο και τις νέες γευστικές εμπειρίες.

Τέλος, διακεκριμένοι σεφ, όπως ο Λευτέρης Λαζάρου, «μαγείρεψαν Ελλάδα» με ξεχωριστές συνταγές βασισμένες σε παραδοσιακά ελληνικά προϊόντα, ολοκληρώνοντας μια μοναδική γευστική εμπειρία.

Για τους πιο τολμηρούς, με όρεξη να δοκιμάσουν νέες συνταγές, ακολουθούν τα κοκτέιλ που δημιουργήθηκαν στο πλαίσιο της εκδήλωσης «Πίνουμε Ελλάδα – DRINK MEZZE CULTURE»:

  • Πλωμάρι roots & fruits: Το Ούζο Πλωμαρίου Ισιδώρου Αρβανίτου, το καρότο και το chutney από μάνγκο συναντούν την Ανατολή με το τζίντζερ και το δαμάσκηνο.

  • Ουζάρτε: Ούζο Πλωμαρίου Ισιδώρου Αρβανίτου αγκαλιά με shrub από ξύδι κόκκινου κρασιού, φραγκόσυκα και μια ευχάριστη νότα από σπιτική σόδα λεβάντας.

  • Πεφταστέρι: Φρούτα του πάθους, εσπεριδοειδή με τόνους γλυκάνισου από Ούζο Πλωμαρίου, γλυκό τόνο από μέλι και φρεσκάδα από δυόσμο.