Κοκτέιλ με μπαλσάμικο; Κι όμως!

18.05.2015
Θα μπορούσες να φανταστείς το ξίδι ως συστατικό των κοκτέιλ; Τα προϊόντα Kalamata Papadimitriou και η ομάδα του Momix bar, στο «Dinner in the sky» αποδεικνύουν πως όλα μπορούν να συμβούν!

Μια πρωτότυπη γευστική εμπειρία σε ένα bar 50 μέτρα πάνω από τη γη, απόλαυσαν είκοσι δύο τυχεροί επισκέπτες της έκθεσης «Ελλάδα – Γιορτή Γεύσεις» με προϊόντα Kalamata Papadimitriou.

Με εμπνευστή τον Άρη Χατζηαντωνίου και την ομάδα του Momix bar, στο «Dinner in the sky» στην Tεχνόπολη στο Γκάζι, οι καλεσμένοι απόλαυσαν 4 διαφορετικές προτάσεις cocktails με μοριακές τεχνικές οι οποίες είχαν ένα κοινό γευστικό χαρακτηριστικό: το βαλσαμικό ξίδι και τις κρέμες βαλσαμικού Kalamata Papadimitriou.

Οι γνωστοί mixologists επιδόθηκαν σε μοριακές τεχνικές σφαιροποίησης και στερεοποίησης, προκειμένου να αποδώσουν την πρώτη ύλη σε διαφορετικές μορφές και υφές αναδεικνύοντας τον ιδιαίτερο χαρακτήρα της.

Μπαλσάμικο στα φρούτα; Ποτέ μη λες ποτέ

Η αρχή έγινε με πεπόνι κουαντελούπε και μάνγκο, εκχυλισμένα με τσίπουρο Tσιλιλή, μαριναρισμένα με βαλσαμικό ξίδι Kalamata Papadimitriou τα οποία ψεκάστηκαν με έλαια φλούδας λεμονιού πριν το σερβίρισμα.

Λικεράκια με... μπαλσάμικο

Συνέχεια είχε το λικέρ με γεύση πορτοκάλι, λεβάντα και βανίλια σε μορφή χαβιαριού γαρνιρισμένο με κρέμα βαλσαμικού σύκο Kalamata Papadimitriou και ψεκασμένο με έλαια από φλούδες πορτοκαλιού.

Οι εκπλήξεις στον ουρανίσκο συνεχίστηκαν με το σφαιροποιημένο λικέρ μαστίχας Ομηρικό Στουπάκη γαρνιρισμένο με κρέμα βαλσαμικού φράουλα Kalamata Papadimitriou και αρωματισμένο με έλαια από φλούδες μανταρινιού. Σερβιρίστηκε με κουκουνάρι μαγειρεμένο σε βαλσάμικο ξίδι Kalamata Papadimitriou και τσίπουρο Τσιλιλή.

Και κοκτέιλ με τσιπουράκι & μπαλσάμικο

Το γλυκόξινο cocktail με βάση το Τσίπουρο Τσιλιλή, με γεύση από φραγκόσυκο, βαλσαμικό ξίδι Kalamata Papadimitriou, αρώματα λεμονιού, κίτρου και κανέλας, ολοκλήρωσε το πρωτότυπο γευστικό ταξίδι.

Τα προϊόντα Kalamata Papadimitriou, έχουν καθιερωθεί στο τραπέζι μας και αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινής μας διατροφής απογειώνοντας γευστικά κάθε πιάτο. Η χρήση τους όμως ως συστατικό σε cocktail, είναι κάτι που μέχρι τώρα δεν είχε εξερευνηθεί.


* Τα συγκεκριμένα cocktails, δεν αποτελούν μια συνηθισμένη πρόταση που μπορεί κάποιος να απολαύσει σε ένα bar ή στο σπίτι του και αποτέλεσαν μια αναπάντεχη έκπληξη που αποδεικνύει ότι ακόμα και ένα απρόσμενο συστατικό όταν συνδυαστεί με την ανάλογη δημιουργικότητα και τεχνική δίνει ένα απίστευτα γευστικό αποτέλεσμα.