...με ιστορία 100 χρόνων

02.05.2008
Ο "Αμπελώνας Παπαχρήστου" βρίσκεται στην καρδιά του μεσογείτικου κάμπου, νοτιοανατολικά της Παιανίας Αττικής, στη θέση Πέλκεζι.

Ο "Αμπελώνας Παπαχρήστου" βρίσκεται στην καρδιά του μεσογείτικου κάμπου, νοτιοανατολικά της Παιανίας Αττικής, στη θέση Πέλκεζι. Μέχρι το έτος 1991 καλλιεργούνταν η ποικιλία "Σαββατιανό", η οποία αντικαταστάθηκε από τις ποικιλίες Chardonnay, Cabernet Sauvignon και Merlot. Οι παραπάνω καλλιεργούμενες ποικιλίες προσαρμόστηκαν πλήρως στις εδαφολογικές και κλιματολογικές συνθήκες της περιοχής.

Το οινοποιείο της οικογένειας ξεκίνησε το 1994 για να καλύψει τις ανάγκες οινοποίησης του ιδιόκτητου αμπελώνα στην Παιανία Αττικής. Πρόκειται για ένα παραδοσιακό κτίριο, φτιαγμένο με υλικά και πέτρα.

Η υπόγεια λιθόκτιστη κάβα παρέχει τις κατάλληλες συνθήκες θερμοκρασίας και υγρασίας για την παλαίωση των κρασιών, η οποία γίνεται σε αμερικανικά και γαλλικά δρύινα βαρέλια με ανανέωση αυτών ανά τετραετία.

Αμπελώνες Παπαχρήστου Οίνος
Επιτραπέζιος Ερυθρός Ξηρός: Εντονο χρώμα, βιολετί ανταύγειες, ευχάριστα αρώματα κόκκινων φρούτων και μπαχαρικών. Απολαύστε το με κόκκινα κρέατα, κυνήγι, αλλαντικά και πικάντικα τυριά.
Κελλάρι Παπαχρήστου Chardonnay Τοπικός λευκός οίνος Σπάτων: Χρυσοκίτρινο χρώμα, γεμάτο στο στόμα και αρώματα ώριμων λευκόσαρκων φρούτων με νότες βανίλιας. Απολαύστε το με λευκά κρέατα και όλα τα θαλασσινά.

Κελλάρι Παπαχρήστου Σαββατιανό
Τοπικός λευκός οίνος Σπάτων: Εντονες πρασινωπές ανταύγειες και αρώματα ώριμων λευκόσαρκων φρούτων, λεμονανθού και εσπεριδοειδών. Ζωντανό, με καλή οξύτητα και επίγευση. Απολαύστε το με ορεκτικά, σαλάτες και θαλασσινούς μεζέδες.

Αμπελώνες Παπαχρήστου Ανθεια
Ερυθρωπός επιτραπέζιος ξηρός οίνος: Ελκυστικό ροδί χρώμα, γεμάτο στο στόμα με αρώματα φράουλας, φραγκοστάφυλου και βιολέτας. Απολαύστε το με ζυμαρικά και λευκά κρέατα.

Αμπελώνες Παπαχρήστου ORO
Οίνος επιτραπέζιος ερυθρός ξηρός: Διαυγές έντονο χρώμα με καφέ ανταύγειες. Λεπτά αρώματα από βαρέλι, ξερά φρούτα, βανίλια, κανέλα. Μαλακές τανίνες. Απολαύστε το με κρέατα μαγειρεμένα με φινετσάτες σάλτσες φρούτων και με κίτρινα τυριά.

Αμπελώνες Παπαχρήστου ORO
Οίνος επιτραπέζιος ερυθρός ξηρός: Εντονο βιολετί χρώμα με καφέ αποχρώσεις, αρώματα από ώριμα μαύρα φρούτα, κακάο και καμένο ξύλο. Απολαύστε το με εκλεκτό κυνήγι και κόκκινα κρέατα με έντονες σάλτσες.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ