Ταξιδεύεις με αεροπλάνο για το Πάσχα; 4 χρήσιμες οδηγίες για να μην ταλαιπωρηθείς στο αεροδρόμιο

18.04.2022
Ταξιδεύεις με αεροπλάνο για το Πάσχα; 4 χρήσιμες οδηγίες για να μην ταλαιπωρηθείς στο αεροδρόμιο
Kαθώς πλησιάζει η μεγάλη έξοδος για το Πάσχα, μια κλασική σύσταση στους ταξιδιώτες είναι να προγραμματίσουν το ταξίδι τους και να αποφύγουν, αν είναι δυνατόν, τις ώρες αιχμής γιατί να αποφευχθεί το χάος στους δρόμους της πασχαλινής απόδρασης.

Ωστόσο, αν είσαι από τις τυχερές που θα ταξιδέψει με αεροπλάνο είτε στο εσωτερικό είτε στο εξωτερικό, υπάρχουν τέσσερις κορυφαίες συμβουλές για να εξασφαλίσεις ένα ταξίδι χωρίς άγχος:

1) Άφιξη στο αεροδρόμιο δύο ώρες πριν την πτήση σου

Μην φτάσεις στο αεροδρόμιο σε λιγότερο από δύο ώρες πριν από την πτήση σου, καθώς δύο ώρες είναι αρκετές για να περάσεις από τον έλεγχο και να φτάσεις στην πτήση σου εγκαίρως.

Μεγάλη Εβδομάδα: 5 σημεία-κλειδιά για την τελική ευθεία της νηστείας

2) Μη γεμίσεις υπερβολικά τις χειραποσκευές σου

Πάρε τα βασικά στις χειραποσκευές σου, γιατί όσο περισσότερο τις γεμίζεις, τόσο περισσότερο θα καθυστερήσεις στις διαδικασίες ασφαλείας και στον έλεγχο.

Αυτό, εκτός από το ότι θα καθυστερήσει τον υπόλοιπο κόσμο στην ουρά, θα σε κάνει και εσένα να περιμένεις στον έλεγχο για περισσότερη ώρα.

3) Σε σύντομο ταξίδι κράτα μόνο μια χειραποσκευή και μην πάρεις μαζί σου βαλίτσα

Εάν ταξιδέψεις μόνο για δύο ημέρες, είναι καλό να μην πάρεις βαλίτσα μαζί σου. Και αυτό γιατί αν δεν παραδώσεις τη βαλίτσα σου στο αεροδρόμιο πριν ταξιδέψεις, σημαίνει ότι δεν θα χρειαστεί να περιμένεις να την παραλάβεις στην άφιξη στον προορισμό σου, μια διαδικασία που θα σου προσθέσει 1-2 ώρες επιπλέον αναμονής ειδικά σε μέρες αιχμής. Πάρε μόνο τα απαραίτητα ρούχα στη χειραποσκευή σου και φρόντισε να αγοράσεις κάποια προϊόντα περιποίησης από το μέρος του προορισμού σου, για να κερδίσεις χώρο και χρόνο.

3 βασικές συμβουλές για ένα καλό Πάσχα

4) Προετοίμασε από την προηγούμενη μέρα όλα τα έγγραφα.

Βεβαιώσου ότι έχεις εκτυπώσει το ηλεκτρονικό σου εισιτήριο και έχεις μαζί σου τα απαραίτητα έγγραφα για τον Covid, που μπορεί να χρειαστούν(εδώ για πληροφορίες https://www.athenstransport.com/2022/04/ypa-notam-covid/)

Βεβαιώσου επίσης ότι έχεις εκτυπώσει όλα τα απαραίτητα έγγραφα για τη βίζα αν ταξιδεύεις σε κάποια χώρα στο εξωτερικό (εκτός Σένγκεν) και να τα έχεις σε φάκελο, έτσι ώστε να έχεις τα πάντα στη διάθεσή σου και να μη χρειαστεί να καθυστερήσεις το ταξίδι σου για να ψάξεις αυτό που χρειάζεσαι.