Δεν έχω τελειώσει ποτέ, απλά βαριέμαι

19.11.2010
Είμαι 22 και έχω δοκιμάσει με 6 διαφορετικούς συντρόφους. Ποτέ δεν πέτυχε... Ώσπου σταμάτησα να το ψάχνω και τώρα είμαι σε μια σχέση 7 μηνών και πλέον δεν υπάρχει καμία, ούτε παραμικρή ευχαρίστηση στο σεξ.

Γεια σας! Το πρόβλημά μου είναι στο σεξ... δεν έχω τελειώσει ποτέ :( Είμαι 22 και έχω δοκιμάσει με 6 διαφορετικούς συντρόφους. Ποτέ δεν πέτυχε... Ώσπου σταμάτησα να το ψάχνω και τώρα είμαι σε μια σχέση 7 μηνών (με πολλά προβλήματα και σκαμπανεβάσματα) και πλέον δεν υπάρχει καμία, ούτε παραμικρή ευχαρίστηση στο σεξ. Μόνο βαριέμαι. Σκέφτομαι σοβαρά να χωρίσω. Αναρωτιέμαι μήπως έχω κάποιο οργανικό πρόβλημα. Πώς θα μπορούσα να το κοιτάξω αυτό και να το λύσω; Υπάρχει περίπτωση να μην μπορούσα να τελειώσω με τους συντρόφους μου, γιατί δεν ήμουν πάντα ερωτευμένη ή γιατί δεν ήμουν ικανοποιημένη από τη σχέση που είχαμε;

Σίγουρα, τα συναισθήματα σου για τον παρτενέρ σου επηρεάζουν και την ευχαρίστηση που παίρνεις στο κρεβάτι. Το ίδιο επηρεάζει την ευχαρίστηση σου και το πόσο αγχωμένη είσαι και ιδιαίτερα το πόσο αγχωμένη είσαι για να έρθεις σε οργασμό. Οπότε απ' τη μια, είναι βασικό να καταλάβεις ότι το σεξ είναι θέμα συνολικής ικανοποίησης και των δύο συντρόφων κι ότι ο οργασμός δεν είναι αυτοσκοπός. Απ' την άλλη, δεν καταλαβαίνω γιατί να προχωράς σε σχέσεις που δεν σε ικανοποιούν ή όπου δεν είσαι ερωτευμένη; Μήπως τα βλέπεις κάπως επιπόλαια τα πράγματα;

Αυτό που μου λες ότι έχεις δοκιμάσει με έξι διαφορετικούς συντρόφους, από μόνο του δεν λέει τίποτα. Γιατί αν ήσουν σε επιφανειακές σχέσεις, οι οποίες διήρκεσαν πολύ λίγο, είναι λογικό να μην πρόλαβες να συντονιστείς με τον εκάστοτε εραστή σου, αφού σπάνια οι πρώτες φορές με κάποιον στο κρεβάτι είναι όσο ικανοποιητικές γίνονται οι επόμενες.

Επίσης, δεν έχω καθόλου εικόνα από το πόσο περιποιητικός είναι ο σημερινός σου σύντροφος. Μήπως αδιαφορεί για σένα; Μήπως δεν αφιερώνει αρκετό χρόνο στα προκαταρκτικά; Μήπως επικεντρώνεται μόνο στη δική του ικανοποίηση και σ' αφήνει στα κρύα του λουτρού; Αν συνδυάσεις αυτές τις συμπεριφορές με το γεγονός ότι δεν ακούγεσαι ιδιαίτερα ευχαριστημένη ούτε από αυτή τη σχέση, τότε δεν είναι ν' απορείς που το σεξ σου φαίνεται αγγαρεία.

Σε κάθε περίπτωση, ένα βασικό σημείο είναι το κατά πόσο μπορείς να ικανοποιείσαι μόνη σου. Γιατί αν δεν έχεις ανακαλύψει τι σε φτιάχνει και τι σε χαλάει κι αν δεν μπορεί να έρθεις από μόνη σου οργασμό, δεν μπορεί να περιμένεις να το κάνει κάποιος άλλος για σένα, ούτε να τον καθοδηγήσεις σωστά όταν προσπαθεί να σε ικανοποιήσει. Άρα είναι πολύ σημαντικό να έχεις εξοικειωθεί με την αυτοϊκανοποίηση, είτε χρησιμοποιώντας τα δάχτυλα, είτε κάποιον δονητή, ο οποίος προσφέρει εγγυημένο αποτέλεσμα και μετά να ζητήσεις απ' τον σύντροφο σου να κάνει τις ανάλογες κινήσεις.

Αν παρόλα αυτά, δεν δεις αποτέλεσμα, τότε ίσως πρέπει να ζητήσεις τη συμβουλή κάποιου ειδικού σεξοθεραπευτή, που θα μπορέσει να εντοπίσει τη βαθύτερη ρίζα του προβλήματος και να σε βοηθήσει να το καταπολεμήσεις.

Γίνε φίλος της θείας Λουκίας και στο FaceBook