Βάρος βοηθεια!

30.06.2015
Ο μπαμπάς μου έχει θυροειδή. Εχω μιλήσει στη μαμά μου μηπως έχω και εγώ αλλα δε θέλει να με πάει για εξετάσεις...

Γεια σας κυρία Λουκία. Ίσως δεν θα έπρεπε να σας στέλνω αυτό το μήνυμα αλλά χρειάζομαι τη βοηθειά σας. Καταρχάς ειμαι 16 χρονων και έχω ύψος 1,60. Ζυγίζω 39 κιλά... Ιδού το πρόβλημα: ο μπαμπάς μου έχει θυροειδή και εχω μιλήσει στη μαμά μου μηπως έχω και εγώ αλλα δε θέλει να με πάει στο νοσοκομείο για εξετάσεις (και αυτό ειναι και λιγο γενικό οσο αφορά το νοσοκομείο). Εχει να μου έρθει περίοδος 2 μηνες τώρα... Ίσως είναι απο το άγχος αλλά ίσως και λόγω αυτού... Δε ξέρω τι να κάνω εχω ψάξει σε όλα τα σάιτ για να βρω ενα πρόγραμμα, μια διατροφή για να πάρω λίγα κιλά... Α να πω οτι δε τρώω όσπρια, ουτε ψωμί μαζι με το φαγητό και το κυριότερο τρώω πολυ αργά! Τι με συμβουλεύετε να κανω; Μηπως μπορείτε να μου πείτε καποιες τροφές για να τρώω ή κατι τετοιό; Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Γίνε φίλος της θείας Λουκίας και στο FaceBook

Κοριτσάκι μου, τα όσπρια, το ψωμί και η ταχύτητα με την οποία τρως το φαγητό σου δεν έχουν καμιά σχέση μα το χαμηλό σου βάρος, εφόσον τρως κανονικά όλες τις υπόλοιπες τροφές και δεν στερείσαι τίποτα.

Βλέπεις, αν έχεις θέμα θυρεοειδούς, όσο κι αν τρως δεν πρόκειται να παχύνεις. Το πολύ-πολύ να πάρεις 2-3 κιλά, αλλά και πάλι το βάρος σου θα είναι πολύ χαμηλό για το ύψος σου και είναι αμφίβολο αν η περίοδος σου θα ξαναβρεί έναν σταθερό ρυθμό.

Με άλλο λόγια, έχεις δίκιο να θέλεις να κοιτάξεις τον θυρεοειδή σου και θα πρέπει να επιμείνεις περισσότερο για να σε πάνε οι γονείς σου στον γιατρό. Είναι δικαίωμα σου και έχεις κάθε λόγο να το διεκδικήσεις.

Αν και πάλι δυσκολεύεσαι να τους πείσεις, σου συστήνω να τηλεφωνήσεις στη δωρεάν γραμμή SOS 1056, «Το χαμόγελο του παιδιού» που λειτουργεί καθημερινά όλο το 24ωρο με πλήρη εχεμύθεια και οι άνθρωποι που θα απαντήσουν μπορούν να σου δώσουν όλα τα σωστά επιχειρήματα για να πετύχεις αυτό που θέλεις.