Εγκυμοσυνη και περιοδος

06.06.2015
Γίνεται να μείνω έγκυος ενώ έχω περίοδο;

Γίνεται να μείνω έγκυος ενώ έχω περίοδο; Με την προϋποθεση πως το αγορι μου τελειωνει κανονικα μεσα.

Γίνε φίλος της θείας Λουκίας και στο FaceBook

Μαρίζα μου, δεν μπορώ να σου απαντήσω έτσι γενικά καθώς όλα εξαρτώνται από τη διάρκεια του κύκλου σου σε συνδυασμό με τη διάρκεια της περιόδου σου και την ημέρα που θα κάνεις ελεύθερα σεξ.

Βέβαια, τις 2-3 πρώτες μέρες της περιόδου είναι σχεδόν απίθανο να μείνεις έγκυος. Όμως, όσο περνάνε οι μέρες και πλησιάζεις στην ημέρα της ωορρηξίας σου οι πιθανότητες αυξάνονται με γεωμετρική πρόοδο, ακόμα κι αν βλέπεις ακόμα αίμα.

Βλέπεις, αν ο κύκλος σου διαρκεί 25 μέρες ενώ η περίοδος σου κρατάει εφτά μέρες και εσύ κάνεις ελεύθερα έρωτα την τελευταία μέρα μπορεί και να μείνεις έγκυος, επειδή η ωορρηξία σου θα γίνει την 11η μέρα και το σπέρμα μπορεί να διατηρηθεί ενεργό μέσα στις σάλπιγγες σου μέχρι και πέντε μέρες -ακραίο, αλλά πιθανό.

Συνεπώς, μην παρασύρεσαι και πιστεύεις ότι είσαι καλυμμένη όσο βλέπεις αίμα, γιατί κάτι τέτοιο δεν ισχύει. Μάλιστα, καλό είναι να θυμάσαι ότι όσο μικρότερος είναι ο κύκλος σου, τόσο πιθανότερο είναι να μείνεις έγκυος εκείνες τις μέρες από το ελεύθερο σεξ.

Σε κάθε περίπτωση, για να μάθεις να υπολογίζεις με σιγουριά τις γόνιμες μέρες σου ανάλογα με τον δικό σου κύκλο, σου συστήνω να διαβάσεις το άρθρο «Μάθε πότε μπορεί να μείνεις έγκυος», το οποίο θα σου λύσει όλες τις σχετικές απορίες.