Δυσκολη προεφηβια

04.06.2015
Δεν εχω αδιαθετησει ακομα και εχω πει σε ολους ακομα και στην μαμα μου οτι εχω αδιαθετησει γιατι οι περισσοτερες στην ταξη μου εχουν.

Θεια Λουκια ειμαι 12 χρονων (λιγο μικρη) και εδω και 2 μηνες διαβαζω τα παντα που δημοσιευονται εδω. Εχω 2 προβληματα που ειναι οι λογοι που δεν εχω ακομα αγορι: 1ο. Δεν εχω αδιαθετησει ακομα και εχω πει σε ολους ακομα και στην μαμα μου οτι εχω αδιαθετησει γιατι οι περισσοτερες στην ταξη μου εχουν. Εχω καποιο προβλημα; Ειμαι η 3η ψηλοτερη στην ταξη και οι υπολοιπες εχουν ηδη περιοδο.
Το 2ο ειναι πως το τελευταιο 6μηνο (μπορει και περισσοτερο) βαζω ενα λευκο κολωδες πραγμα στο εσωρουχο μου και δεν ξερω τι ειναι. Δεν το εχω πει στη μαμα μου. Μπορεις να μου πεις τι μπορει να ειναι;

Γίνε φίλος της θείας Λουκίας και στο FaceBook

Αγγελική μου, απ’ όσα μου λες το μόνο σου πραγματικό πρόβλημα είναι ότι δεν εμπιστεύεσαι τη μητέρα σου, η οποία θα μπορούσε να σε καθησυχάσει και να σε βοηθήσει σημαντικά με αυτές τις ανησυχίες σου.

Δεν ξέρω βέβαια γιατί νιώθεις έτσι –μπορεί και να έχεις δίκιο- αλλά αξίζει να κάνεις μια προσπάθεια να της μιλήσεις ειλικρινά για το θέμα της περιόδου σου και για τα υγρά που βλέπεις.

Όπως συμβαίνει πολλές φορές με τα κορίτσια της ηλικίας σου, η έλλειψη εμπιστοσύνης προς τη μητέρα σου μπορεί να βασίζεται σε μια παρεξηγημένη εντύπωση σου για εκείνη, όπως π.χ. σε κάτι που μπορεί να σου είχε πει στο παρελθόν το οποίο να μην ισχύει πια ή να είχες καταλάβει λάθος. Σε κάθε περίπτωση, είναι κρίμα να την κρατάς σε απόσταση και να της λες ψέματα τη στιγμή που έχεις ανάγκη τις γυναικείες συμβουλές της περισσότερο από ποτέ και το πιθανότερο είναι ότι θέλει να σου τις προσφέρει με χαρά αν την αφήσεις.

Από εκεί και πέρα, θα πρέπει να ξέρεις ότι δεν είναι πρόβλημα να μην έχεις δει ακόμα περίοδο. Κάποια κορίτσια βλέπουν περίοδο νωρίτερα και κάποια αργότερα –μερικά και μετά τα 15 τους- χωρίς να σημαίνει κάτι ανησυχητικό. Βλέπεις, κάθε κοπέλα μεγαλώνει με τους δικούς της ρυθμούς και πολλά εξαρτώνται από την κληρονομικότητα σου αλλά από και τον τρόπο ζωή σου, καθώς αν είσαι αθλητικός τύπος και έχεις μικρό ποσοστό λίπους στο σώμα σου, είναι λογικό η περίοδος σου να καθυστερήσει λίγο περισσότερο από τον μέσο όρο.

Άλλωστε, τα υγρά που βλέπεις είναι ένδειξη ότι το αναπαραγωγικό σου σύστημα έχει «πάρει μπροστά» και σύντομα θα δεις το σώμα σου να στρογγυλεύει, το στήθος σου να μεγαλώνει και μετά απ’ αυτό δεν θ’ αργήσει να σου έρθει κι η περίοδος.

Τώρα, ως προς το αγόρι, νομίζω ότι είναι πολύ νωρίς να το σκέφτεσαι ούτως ή άλλως. Μπορεί να έχουν αρχίσει να σου αρέσουν κάποιοι και να κάνεις πολλές ρομαντικές σκέψεις γι’ αυτούς, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι είσαι συναισθηματικά ή σωματικά έτοιμη να εμπλακείς σε ερωτικές περιπέτειες. Κάθε πράγμα στον καιρό του…

Για την ώρα, άνοιξε την καρδιά σου στη μητέρα σου, παραδέξου το σφάλμα σου να προσπαθήσεις να την παραπλανήσεις –το πιθανότερο είναι να μην σε έχει πιστέψει- και φρόντισε να δέχεσαι τον εαυτό σου και το σώμα σου όπως είναι. Γιατί όπως κι αν είσαι, να θυμάσαι πάντα ότι είσαι μοναδική και είναι άδικο να συγκρίνεσαι με οποιονδήποτε άλλη!