Παιδικό θεατρικό εργαστήρι: Πώς το θέατρο και το cinema μπορούν να γίνουν ένα;

12.05.2015
Πώς το θέατρο και το cinema μπορούν να γίνουν ένα; Μπορεί μια σκηνή από το cinema να κινητοποιήσει τη φαντασία και να δημιουργήσει αυτοσχέδιους διαλόγους και καταστάσεις; Το παιδικό αυτό θεατρικό εργαστήρι καλείται να μεταφέρει τα παιδιά στον συναρπαστικό κόσμο του cinema μέσα από τη μαγεία του θεάτρου και της φαντασίας.

Συγκεκριμένα, σκηνές – σταθμοί από ταινίες θα λειτουργήσουν ως έναυσμα, ώστε οι μικροί μας φίλοι να έχουν την ευκαιρία να ζωντανέψουν χαρακτήρες και να αναδημιουργήσουν αυτοσχέδιες εικόνες από τον κινηματογράφο. Ακολούθως, μέσα από ένα διασκεδαστικό παιχνίδι εξερεύνησης διαφόρων ειδών cinema όπως βουβός κινηματογράφος, musical ή κινουμένων σχεδίων, τα παιδιά επεξεργάζονται με γρήγορη διάθεση εικόνα, μουσική, ήχο και καθημερινά αντικείμενα και μεταμορφώνουν τους εαυτούς τους και το χώρο σε ένα ‘cinema - θεατρομαγικό κόσμο’ γεμάτο γνώση, διάδραση, χρώμα, κίνηση και δημιουργία.

Το εργαστήρι αυτό έχει τους εξής σκοπούς:

Μια πρώτη γνωριμία με σημαντικές ταινίες του Μιχάλη Κακογιάννη και πως η εικόνα μπορεί να απελευθερώσει τον εσωτερικό κόσμο των παιδιών

Ανάπτυξη της παρατηρητικότητας, αυτοσυγκέντρωσης, πρωτοβουλίας και δημιουργικού πνεύματος

Εμπλουτισμός του συναισθηματικού κόσμου και ανάπτυξη της συναισθηματικής νοημοσύνης με έμφαση στην ανοικτή έκφραση και στην απελευθέρωση του σώματος

Καταπολέμηση του bullying και ανάπτυξη φιλίας, αλληλεγγύης κι ομαδικότητας μεταξύ των παιδιών.


Η Δάφνη Μιλτιάδου γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Κύπρο. Σπούδασε Γαλλική Φιλολογία, Κινηματογράφο και Σκηνοθεσία Θεάτρου και Κινηματογράφου στην Αγγλία και Γαλλία. Στο πλαίσιο των σπουδών της, στο Παρίσι, παρακολούθησε Εργαστήρια Δραματοθεραπείας για παιδιά και νέους.

Σκηνοθέτησε ταινίες μικρού μήκους (Patior, Sail Away) που υποβλήθηκαν σε διάφορα Φεστιβάλ ταινιών στην Ευρώπη. Εργάστηκε ως βοηθός σκηνοθέτη στην παράσταση Ομήρου Οδύσσεια της Κάρμεν Ρουγγέρη και τώρα είναι κινησιολόγος στο παιδικό εργαστήρι της Κάρμεν Ρουγγέρη στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης.

Info:

Παρασκευή 8, 15, & 22 Μαΐου 2015, 17:00-19:00

Αίθουσα: Black Box

Κόστος συμμετοχής: 8 ευρώ ανά κύκλο, 22 ευρώ και οι 3 κύκλοι

Σε ποιους απευθύνεται: σε παιδιά ηλικίας 8-12 ετών

Το εργαστήρι θα πραγματοποιηθεί σε 3 κύκλους από 2 ώρες ο κάθε κύκλος.

Πληροφορίες και κρατήσεις : [email protected] και στο τηλ. 6948 034 726

Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης

Πειραιώς 206, Ταύρος, Αθήνα 177 78, τηλ. 210 3418 550, φαξ. 210 3418 570

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο : info@mcf.gr Ιστοσελίδα: www.mcf.gr

Εισιτήρια προπωλούνται στα ταμεία του Ιδρύματος (Πειραιώς 206, Ταύρος)
Δευ-Παρ 11:00 - 14:00 και τα απογεύματα μία ώρα πριν την παράσταση
Αγορά με πιστωτική κάρτα: 210 3418579, Δευ-Παρ 11:00 - 14:00 και στην Ιστοσελίδα του Ιδρύματος www.mcf.gr

Εισιτήρια προπωλούνται στα Εκδοτήρια Ticket Services Πανεπιστημίου 39 (Στοά Πεσματζόγλου)

- Εισιτήρια προπωλούνται και σε επιλεγμένα καταστήματα Forthnet (Πειραιά, Καλλιθέας (Θησέως), Αιγάλεω, Συντάγματος, Γλυφάδας, Αμαρουσίου. Αγίου Δημητρίου, Νέας Σμύρνης)